Háromszék: oszlásnak indult csecsemőtetem a mezőn

Állatok által szétmarcangolt csecsemő holtestére bukkant egy székelytamásfalvi juhász. Iulia Grigoraş szóvivő szerint a Kovászna megyei rendőrség keresi a halott csecsemő szüleit, és vizsgálja a megdöbbentő eset körülményeit, egyelőre nem állapították meg, hogy csecsemőgyilkosság történt-e.

A felsőháromszéki Székelytamásfalva közelében lévő legelőn, Jakucs János tehénpásztor szerdán találta meg a holttestet, amelynek hiányoztak a végtagjai. A rémült tehénpásztor azonnal riasztotta Papp János falufelelőst, aki értesítette a hatóságokat.juhasz

Székelytamásfalván nem tudnak olyan asszonyról, aki a közelmúltban állapotos volt vagy az elmúlt időszakban született volna gyereke, a rendőrség nem zárja ki azt sem, hogy állatok távolabbról hurcolták a falu közelébe az oszlásnak indult csecsemőtetemet.
Iulia Grigoraş rendőrségi szóvivő szerint az ügy lezárásáig nem tudnak további részleteket közölni a nyomozásról.

Korábbi gyilkossági eset

Idén júniusban egy másik csecsemő halála rázta meg a háromszéki közvéleményt. Akkor a sepsiszentgyörgyi kórház egyik szülész-nőgyógyásza riasztotta a rendőrséget, hogy egy 38 éves árkosi nő súlyos fertőzéssel került kórházba, az orvos szülésre utaló jeleket észlelt nála, de a fiatalasszony tagadta, hogy kisbabának adott volna életet.

Később a nő bevallotta, hogy egy héttel korábban az otthonában, segítség nélkül megszülte kisfiát, majd az újszülöttet egy műanyag zacskóba tette, és a pincébe rejtette.

Kimaradt?