Hivatalosan is Románia legnagyobb fesztiválja lett az Untold

A kolozsvári Untold Fesztivál hivatalosan is Románia legnagyobb fesztiváljává vált: július 30. és augusztus 2. között 240 ezer fesztiválozó vett részt több mint 170 előadó koncertjén.

A szervezők sajtóközleménye szerint átlagban napi 60 ezer ember bulizott AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA vagy DIMITRI VEGAS&LIKE MIKE zenéjére a Kolozsvár Arénában felállított nagyszínpad előtt. 

A fesztivál utolsó két napja nézőrekordokat döntött a Kolozsvár Arénában: soha nem voltak még annyian a város legnagyobb stadionjában, mint Armin van Buuren vagy David Guetta koncertjein.

„Szeretnénk megköszönni a fesztiválozóknak és a kolozsvári közösségnek, hogy mellettünk voltak a fesztivál alatt. A résztvevők magatartása példaértékű: sikerült négy őrült napot különösebb incidensek nélkül zárni. Értékeljük a helyi közösség megértését, hozzáállását és támogatását is, mivel e nélkül nem lehetett volna a fesztivált sikerként elkönyvelni. 

Örülünk, hogy több, mint hét hónapi szervezés után, mely alatt csak álmodni és reménykedni mertünk, sikerült egy ilyen kaliberű rendezvényt szerveznünk, egy egyedi és kiemelkedő élményt nyújtva a fesztiválozóknak. A több, mint 170 előadó egy csodálatos közönség előtt léphetett fel, amelyek közül mindenik szeretne visszatérni a kincses városba. Reméljük, hogy jövőre is ilyen lelkes és szép számú közönség fogadja majd őket” – nyilatkozta Bogdan Buta fesztiváligazgató.

A fesztivál koncertjei nyolc színpadon zajlottak: a Kolozsvár Aréna, a Riverside Stage, a sportcsarnok, két sétatéri színpad, a Főtér, az Euphoria Music Hall és a Sun Strand is hozzátartoztak az UNTOLD-hoz. A főattrakció viszont kétségbevonhatatlanul a Kolozsvár Arénában felépített főszínpad volt, amelynek különleges fényei és díszlete úgy a közönséget, mint a fellépőket elkápráztatta. AVICII, ARMIN van BUUREN, DAVID GUETTA és ATB is pozitívan és lelkesen számoltak be a közösségi médiában kolozsvári élményeikről, ezrekhez eljuttatva a város és a fesztivál hírét. 

Július 29. és augusztus 2. között az UNTOLD weboldala 500 ezer egyedi látogatót számlált, a mobil applikációt pedig 30 ezren töltötték le. A nap bármely időpontjában minimum 1400 ember tartózkodott az oldalon, a kattintások pedig 53%-ban mobiltelefonokról érkeztek. A látogatók 75%-a 18 és 34 év közötti, zöme romániai, de Nagy Britanniából, Németországból, az Egyesült Államokból, Magyarországról, Olaszországból, Franciaországból, Hollandiából vagy Ausztriából is érkeztek fesztiválozók. A fesztivál résztvevőinek 15%-a volt külföldi.  

Csaknem 5 millió ember látogatta a fesztivál Facebook-oldalát, amelyből 830 ezren lájkolták, kommentálták vagy továbbosztották a közétett tartalmakat. Az oldalra feltöltött videók 1.067.000 emberhez értek el és 320 ezres nézettséget generáltak. 

A színpad 1200 négyzetméternyi díszletből, 306 négyzetméternyi képernyőből, 533 projektorból és fényszóróból állt.

 

Kimaradt?