Az Oltchim alkalmazottai megkapták szeptemberi fizetésüket

Az Oltchim vegyipari kombinát alkalmazottai csütörtökön megkapták a szeptemberről elmaradt fizetésüket. A szakszervezeti vezetők az éhségsztrájkot folytató munkásokkal tárgyalnak arról, hogy hagyják abba akciójukat.

A hat éhségsztrájkoló korábban azt nyilatkozta, hogy addig folytatják extrém tiltakozásukat, amíg Victor Ponta miniszterelnök nem tisztázza az üzem helyzetét.

Corneliu Cernev szakszervezeti vezető elmondta: a szeptemberi béreket már átutalták az alkalmazottak bankszámláira, azt remélik, hogy ígéret szerint november végéig az októberi fizetéseket is megkapják.oltchim

„Jelenleg nincsenek tüntetések, és az éhségsztrájkolókat is arról próbáljuk meggyőzni, hogy hagyjanak fel tiltakozásukkal. A kombinát egyik részlegét újraindították, pénteken pedig két másik szekcióban is elkezdik a munkát, így a hét végére az üzem termelőképességének 30 százalékát tudnánk hozni" – részletezte Cernev.

Az Oltchimnél szerdán ért véget a hétfőn elkezdett tüntetéssorozat, az alkalmazottak azon ígéret alapján döntöttek így, miszerint csütörtökön megkapják szeptemberi fizetéseiket.{loadposition szeben}

Kimaradt?