Nemes feladat vár októberben a székelyföldi autósokra

A gépjármű-tulajdonosok segítségét kérte szerdán a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke Székelyföld határainak október 24-re tervezett kivilágításához. Izsák Balázs azt szeretné, hogy az autósok és motorosok a fényszóróikkal járuljanak hozzá a figyelemfelkeltő akcióhoz.

Mint ismert, az SZNT lármafákkal, őrtüzekkel kívánja kivilágítani Székelyföld természetes, történelmileg kialakult határait október utolsó szombatján. Így akarja Bukarest és a nagyvilág tudomására, hogy Székelyföldet sem feldarabolni, sem beolvasztani nem hagyják. Céljuk „akár műholdról is láthatóvá tenni Székelyföldet”.

A blogján is közzétett felhívásában Izsák Balázs kedden arra kérte az autósokat, hogy a határközségekben kijelölésre kerülő gyülekezési pontokban, „de még inkább azokon kívül” közelítsék meg a lehető legjobban a határt, és a megadott időpontban felgyújtott lámpáik fényét, közvetlenül a lámpák elé 45˚-os szögben helyezett tükrök segítségével irányítsák függőlegesen felfelé.

Izsák szerint az akcióban nagy szerep hárulhat a motorbicikli tulajdonosokra, hiszen ők számos olyan határszakaszt tudnak megközelíteni, ahol a tűzgyújtás nem engedélyezett, és ők azok, akik a határt a legjobban meg tudják közelíteni, esetenként ott is, ahol ez autóval nem lehetséges.

„Ha van bennünk elegendő akarat és kitartás, ha van bennünk elegendő hit, akkor úgy rakjuk körbe szülőföldünket lármafákkal, tüzekkel, fényoszlopokkal, hogy látni fognak, és előbb utóbb beállnak közénk azok is, akik ma elfordulnak és legyintenek, akik ma mosolyognak, mert rá fognak jönni: nagyszerű érzés közösségi élményként megélni az akaratot, amely alakítani képes a holnap valóságát” – írja az SZNT elnöke.   

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?