banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Véradással bérletet kaphatsz az UNTOLD Fesztiválra

Az UNTOLD Fesztivál közös kampányt (Pay with blood) indít az Országos Vérellátó Szolgálattal (INTS), melynek célja, hogy véradásra buzdítsa az embereket Romániában.

Minden véradó kedvezményes áron vásárolhat UNTOLD bérletet, amennyiben július 14-24. között az országos és regionális vérközpontokban kitölti a fesztivál oldalán elérhető regisztrációs formanyomtatványt. „Sőt mi több, azok, akik július 17-19. között jelentkeznek a bukaresti mobil véradó központban, a Herăstrău parkban, vagy a kolozsvári véradó központban július 20-21. között, helyben jegyeket kapnak a fesztiválra” – tájékoztatnak közleményben a szervezők.

„Az UNTOLD Fesztivált Erdély szívében, Kolozsváron szervezzük meg, azon a helyen, amely a Drakula legendákkal híressé tetté Romániát. Ha figyelembe vesszük, hogy a Romániában működő vérközpontokban folytonos vérhiánnyal küszködnek, akkor ez a kampány, amely ezekkel a közkedvelt legendákkal próbálja felhívni a figyelmet a problémára, több mint szívesen fogadott kezdeményezés. A Pay with blood kampánnyal az a célunk, hogy tudatosítsuk az emberekben a véradás szükségességét, és hogy növeljük a romániai véradók számát” – mondta a fesztivál igazgatója, Bogdan Buta.

Az aktív véradók számát tekintve Románia jelenleg az utolsóelőtti helyen áll Európában. Az Országos Vérellátó Szolgálat felmérései szerint országszerte mindössze a lakosság 1,7 százaléka rendszeres véradó. A legtöbben akkor hajlandók vért adni, ha egy számukra közeli személy szorul segítségre.

Hogy kik lépnek fel az UNTOLD Fesztiválon, itt böngészhető

banner_ZBiZ5lsB_MASZOL970x250px.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?