Nyolc kilométeres kamionsor alakult ki a nagylaki határátkelőnél

Nyolc kilométeres kamionsor alakult ki kedden a nagylaki határátkelő romániai oldalán azt követően, hogy a magyar hatóságok műszaki okokból tíz órára lezárták az egyik kamionsávot – közölte a Mediafax hírügynökség.

A román hatóságok már előző nap arra kérték a kamionosokat, hogy kedden lehetőség szerint kerüljék el a nagylaki határátkelőt, mert a magyarországi oldalon 9 és 19 óra között karbantartási munkálatokat végeznek az egyik kamionsáv mérlegén. A műszaki beavatkozás felére csökkentette a határ áteresztőképességét.

A Mediafax híre szerint a román rendőrök már Arad után leállítják a határ felé tartó teherautókat, és a Varsánd-Gyula, vagy a Bors-Ártánd átkelőhelyet ajánlják a sofőröknek. Ennek ellenére több száz kamion várakozik az E68-as országúton. A rendőrök ezeket a romániai határváros, Nagylak bejáratánál állították meg, hogy a veszteglő járművek ne bénítsák meg a város forgalmát.

A  határrendészet közlése szerint a személygépkocsi-forgalmat nem érinti a korlátozás, de megnehezíti a határátkelő megközelítését az E68-as egyik sávját elfoglaló kamionsor. Ezért a román rendőrség a fennmaradt sávon váltakozó irányban engedi közlekedni a személygépkocsikat. A  hatóságok valószínűsítik, hogy az éjszaka folyamán megszűnik a torlódás a nagylaki határátkelőnél.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?