Megnyíltak Háromszéken a szabadidős létesítmények

A szokásosnál később, de a vakációra sikerült megnyitni a sepsiszentgyörgyi szabadidős létesítményeket. Amennyiben az időjárás is engedi, várja a látogatóit az élményfürdővé alakított sepsiszentgyörgyi strand, illetve a sugásfürdői erdei kalandpark, a teniszpálya, a mászófal és minigolfpálya is.

Tischler Ferenc alpolgármester magyarázata szerint a késlekedést az okozta, hogy az önkormányzatok nem tudnak személyzetet alkalmazni. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat ezért létrehozta a Sepsi Sport kft-t, amely a város tulajdona, de rá nem vonatkozik az alkalmazási tilalom. A terv az, hogy az újonnan létrehozott cég átveszi a helyi tanács tulajdonában lévő szabadidős létesítményeket, és ismét beszerzik a működési, közegészségügyi engedélyeket.

Tichler Ferenc elmondta, a vakáció beköszöntével sikerült megnyitni az élményfürdővé alakított strandot, bár a nagymedence még felújítás alatt áll, de a hűsölni vágyók lubickolhatnak a négy kismedence valamelyikében. Emellett óriáscsúszda és számos élményelem várja a látogatókat: vízgomba, sodrófolyosó és vízsugarak teszik kellemesebbé a fürdőzést.

A gyermekmedence mélysége 0,4, a csúszdás medence 1,10 méter mély, az élménymedence 1,10 méter, a nagymedence mélysége pedig 1,20 méter. 

Tavalyhoz hasonlóan lehet 15 lej értékű, félnapos jegyet váltani, amely 16 és 20 óra között érvényes. Az egész napos belépő 10 és 20 óra között érvényesíthető, ennek ára 20 lej. A diákok 6 lejért, a nyugdíjasok 10 lejért fürdőzhetnek, a csoportos jegy fejenként 5 lejbe kerül.

Kedvezmény jár a fogyatékkal élők számára, ők szintén 5 lejért vehetik igénybe a strand szolgáltatásait. Napágyak is bérelhetőek 5 lejes napidíj ellenében. A strand hétfőn 16 és 20 óra között, keddtől vasárnapig pedig 10 és 20 óra között tart nyitva.

Sugásfürdőn is elindult a nyári szezon

Erdei kalandpark, teniszpálya, mászófal és minigolfpálya várja a Sugásfürdőre látogatókat. A szabadtéri létesítmények június közepétől október végéig működnek, hétfőtől vasárnapig, 11 és 19 óra között. A belépőjegyek 3 és 20 lej között váltakoznak, melyeket az új központi jegypénztárban lehet váltani.

A szabadtéri mászófal 12 méter magas és 9 méter széles, a mászófelület megközelítőleg 250 négyzetmétert tesz ki. Az útvonalakat színek szerint alakították ki, jelenleg 16 út a kalandkedvelők rendelkezésére, a több mint 450 fogással a fal Románia legnagyobb ilyen jellegű szabadtéri létesítménye. Egy mászás 3 lejbe kerül.

Az erdei kalandpark 10 elemet tartalmaz, különböző nehézségi fokozatokkal, az érdeklődőket felkészült szakemberek várják. A kalandparkot a felnőttek 20 lejért, a gyerekek 12 lejért próbálhatják ki. Tizenöt főnél nagyobb gyerekcsoportok 12 lejes, míg a felnőttekből álló csoport fejenként 15 lejes belépőt kell, hogy váltson.

A kvarchomokkal megszórt műfüves borítású teniszpálya bérlésekor előjegyzés javasolt, ami a 0731 085 476 telefonszámon tehető meg. A teniszezni vágyók 20 lej/óra ellenében használhatják a pályát. A régi állatkert helyén létesült tizennyolc lyukas minigolfpálya is kipróbálható. A felnőttek 10 lejért, a gyerekek 5 lejért játszhatnak egy órán keresztül.

A moffeta, a szabadtéri medence, trambulin, mászóka és a biciklis, félcső alakú pálya díjmentesen használható.

Sugásfürdő Sepsiszentgyörgytől 8 kilométerre található, könnyen megközelíthető autóval és kerékpárral is. A Multi Trans Rt. helyi közszállítási vállalat kedd és vasárnap között indít buszjáratokat a helyszínre. A járművek 10 és 16 órakor indulnak az Erzsébet parki buszmegállóból, visszafele pedig 13 és 19 órakor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?