Az ifjúsági főváros is megtartja a Menekültek Világnapját

Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa csatlakozik az ENSZ-hez, és megtartja a Menekültek Világnapját június 20-án, szombaton - olvasható a projekt közleményében. 

"Világszerte megközelítőleg több mint 50 millió személy kényszerül arra, hogy elhagyja az otthonát, és sajnos ez a szám folyamatosan növekszik. A Kolozsvár 2015  Európa Ifjúsági Fővárosa csatlakozik a menekültek jogainak elismeréséről szóló, egész világot átszövő kampányhoz az ENSZ szervezésében" - írják a szervezők.

A kampány neve Hétköznapi emberek nem hétköznapi körülmények között.

ENSZ menekültügyi hivatalának romániai kirendeltsége "arra buzdítja az ország minden lakosát, hogy vegye a fáradtságot, és igyekezzen többet megtudni azokról a menekültekről, akiknek sikerült rendkívüli élethelyzeteket túlélniük, utána pedig elhelyezkedniük egy befogadó országban – amilyen többek között Románia is". 

Szombaton, június 20-án Kolozsváron a Szabók bástyájánál fotókiállítást szerveznek 12.00 – 18.00 óra között az UNHCR képviselőinek jelenlétében. Az eseményre szeretettel várják a Romániában élő menekülteket. 

A kampányról bővebben itt olvashat.  

Kapcsolódók

Kimaradt?