Lemondott a szexuális önmegtartóztatást promozó tanácsos

Lemondott a Szülők a vallásóra mellett elnevezésű egyesület alelnöki tisztségéről Romeo Moșoiu, az oktatási miniszter tanácsosa, miután 19 civil szervezettel együtt arra kérte nyílt levélben az egészségügyi és az oktatási tárcavezetőt, hogy az iskolák a házasság előtti szexuális önmegtartóztatásra neveljék a diákokat.

Romeo Moșoiu lemondására több civil szervezet is felszólította a tanügyminisztert. "Határozottan felkértem, válasszon, és ő választott: lemondott a szervezetben betöltött tisztségéről" - nyilatkozta Sorin Cîmpeanu a HotNews.ro-nak.

Hozzátette, Romeo Moșoiu nem tudott arról, hogy a Szülők a vallásóra mellett elnevezésű egyesület a szexuális önmegtartóztatás promoválását kérte az iskolákban. "Nem tudott a közleményről, legalábbis nekem ezt mondta" - mondta a tanügyminiszter.

Mint arról már korábban írtunk, a nyílt levéllel a 19 szervezet az egészségügyi miniszter, Nicolae Bănicioiu azon ötletére reagált, miszerint ősztől különálló tantárgyként bevezetnék az iskolákban az egészségnevelést. A tárcavezető arról nem nyilatkozott, hogy az egészségnevelésbe a szexuális nevelés is beletartozna-e, többen viszont, egyebek mellett 13 oktatási, ifjúsági szervezet, arra kérték Nicolae Bănicioiut, hogy érje el ennek kötelezővé tételét.

Sorin Cîmpeanu nem kívánt válaszolni arra a kérdésre, hogy mit gondol a szexuális nevelés bevezetéséről az iskolában. "Nem kommentálom. Jól meghatározott oktatásügyi prioritásaink vannak, és ez nem tartozik bele" - mondta a HotNewsnak a miniszter.

Ami az egészségügyi miniszter egészségnevelésre vonatkozó felvetését illeti, Sorin Cîmpeanu elmondta, jövő tanévtől biztosan nem vezetik be az iskolákba. Hozzátette, az ötletet nem vetik el, hanem alapos vizsgálatnak vetik alá, hiszen "a tanügyi rendszer nagyon komplex, és bárminek a bevezetése több ezer tanárt és gyereket érint".

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?