Több mint száz új állás a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban

103 új állást hirdet meg Hargita Megye Tanácsa az alintézményeként működő Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban, amitől az ellátás színvonalának javulását remélik. Erről tartott sajtótájékoztatót Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke június 2-án délelőtt a kórház bejáratánál. Ha a jelentkezők sikeresen pályáznak, bővül majd az orvoscsapat, valamint a kisegítő és a kiszolgáló személyzet egyaránt. Mindez a megyei kórház újraakkreditálási folyamata és a színvonal javítása miatt nagyon fontos, hangzott el.

„A megyei tanács hatásköre korlátozott, de igyekszünk fejleszteni, beruházni a hozzánk tartozó egészségügyi intézményekben. Nagy kihívás ennyi állást biztosítani, de vállaljuk a felelősséget” – jelentette ki Borboly Csaba. A meghirdetett állások egy része 2012–2013-ban üresedett meg, ugyanakkor ezek között vannak természetes fluktuáció folytán 2015-ben megüresedett helyek, nyugdíjazás és felmondás miatt is. A megszorító intézkedések miatt nem volt törvényes lehetőség ezek újrahirdetésére. Az alkalmazások a kórház vezetősége által javasolt ütemezés szerint történnek majd.

Vizi Mária Melinda ápolási igazgató elmondta, hogy nemcsak a meglévő osztályokon, hanem az új, mellkas- és idegsebészeti, illetve a belgyógyászati osztályhoz tartozó nefrológiai részlegen is hirdetnek meg állást.

A megyeelnök újságírói kérdésre válaszolva azt is közölte: nagy erőkkel dolgoznak azért, hogy az intenzív osztályon megoldják az altatóorvosok kis számából adódó nehézségeket – például a múlt hét végén arról tárgyalt Marosvásárhelyen, hogyan lehetne a megyei kórházba több szakembert vonzani. Ugyanakkor megjegyezte: míg az országban számos intézményben, még Bukarestben is egyetlen altatóorvos teljesít szolgálatot, addig Csíkszeredában két és fél állást töltenek be. Az orvoscsapat bővítése érdekében a testvérmegyék segítségét is kérte, hangsúlyozta Borboly Csaba megköszönve ezúton is a megyei kórházban dolgozóknak a pluszmunkát és kifejezve háláját a páciensek nevében is.

Felmerült az intenzív osztály felújított termekbe való beköltözése, amelynek kapcsán Zsombori László, a megyei tanács beruházási vezérigazgatója elmondta: a termeket előkészítették, már csak utolsó simításokat végeznek, csütörtökre beköltözhet az osztály.

Kimaradt?