Koldusgyereket gázoltak el egy háromszéki vasúti sorompónál

Egy csütörtöki halálos közúti balesetet követően a háromszéki rendőrség rajtaütésszerű ellenőrzéseket végez a következő időszakban a málnási vasúti sorompónál, hogy elkergessék onnan a kiskorú kéregetőket.

A 12-es országutat Málnás bejáratánál keresztező vasúti átjárónál rendszeresen koldusgyerekek várják, hogy leereszkedjen a sorompó és a várakozó sofőröktől pénzt kérjenek, vagy erdei gyümölcsöt, gombát kínáljanak.

Mindeddig nem történt baleset, csütörtökön viszont egy 11 éves lány veszítette életét, amikor a felemelkedő sorompónál mozgásba lendült az autósor eleje, de az ellenkező sávon még várakozó autók közül kilépett, és szabálytalanul kelt át az úton a gyermek, akit elütött egy 46 éves sofőr. A kislányt a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították, de életét nem sikerült megmenteni. Az egyébként szabályosan közlekedő sofőr ellen eljárás indult.

A szülők nem fizetik a bírságot

Az eset kapcsán Kovászna megye rendőrségének parancsnoka, Ioan Popa rámutatott: a málnási és a vasúti rendőrség az elmúlt években több alkalommal is megpróbálta felszámolni a sorompónál kolduló gyerekcsoportokat. A szülőket megbírságolták, mert felügyelet nélkül hagyták gyerekeiket, de mindhiába, mert a büntetést nem fizették be.

„Nem létesíthetünk állandó rendőrőrsöt a vasúti átjárónál, a sorompó automatizált, így nincs, aki elkergesse a koldusokat” – mondta a háromszéki rendőrparancsnok. Hozzátette, a tragédiából okulva a következő időszakban rendszeresen szerveznek majd rajtaütésszerű ellenőrzéseket, hogy többé ne fordulhasson elő hasonló baleset. 

Kimaradt?