RMPSZ: országos konferencia erdélyi magyar óvónőknek

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége november 9–11. között 2012 a külhoni magyar óvodák éve programhoz kapcsolódó országos konferenciát és továbbképzőt szervez A kisgyermekek fejlődésének kulcsa az anyanyelvi környezet címmel az erdélyi magyar óvónők számára Szovátán a Teleki Oktatási Központban.rmpsz logo

A konferencia célja a 2012 a külhoni magyar óvodák éve program által létrehozott módszertani csomag népszerűsítése, a foglalkozásokon lehetőséget teremtenek a módszerek elsajátítására és a tapasztalatcserére.

Az erdélyi magyar óvodákban mintegy 2000 darab módszertani csomagot osztanak szét, amelyek DVD- és CD-lemezeket, könyveket, valamint szakmai kiadványokat tartalmaznak:

Táncra lábam! – a Tímár-módszer alkalmazása az óvodákban – DVD
Gyökér adja fáját... Fábián Éva meséje – DVD
Népzenei szemelvények a Kárpát-medencéből – DVD
Gonda Judit: Kerek-világ – játékos óvodai projektek című kiadványa
Fogd a kezét! Add tovább! – hagyományainkról és nyelvi örökségünkről óvónőknek
Hét aranyalma – módszertani gyűjtemény óvópedagógusoknak.

A módszertani csomag innen letölthető.foglalkozas2

A konferenciára előzetes bejelentkezés alapján, a megyei RMPSZ-elnökök ajánlásával lehet részt venni óvoda-pedagógusoknak. További információkat a Ferencz S. Alpár programigazgatótól (0745-327950) kaphatnak.

2012. február 17-én a Nemzetpolitikai Államtitkárság meghirdette a 2012 a külhoni magyar óvodák éve programot. A lebonyolításért a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. felelt. A program Erdély területén történő lebonyolításával a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségét bízták meg.

Kimaradt?