Bemutatták Brüsszelben a Youth@Kolozsvár 2015 projektet

November 6-án a brüsszeli House of Towns, Regions and Municipalities adott otthont az Európa Ifjúsági Fővárosa verseny utolsó szakaszába belépő Youth@Kolozsvár 2015 projekt nyilvános bemutatójának.118-fasrkasa

Az eseményt Farkas András, a projekt koordinátora nyitotta meg, aki röviden beszélt a projekt céljairól, terveiről, eredményeiről, a jelentős eseményekről, és bejelentette a Sharepress magazin 0. számának megjelenését is. A kiadvány a projekthez kapcsolódó adatokat és részleteket tartalmaz, itt elérhető és nézegethető.

A kincses várost Florin Moroșanu a Kolozsvár Európa Kulturális Fővárosa 2020 program igazgatója képviselte, aki beszédében az ifjúsági szervezetek nagymértékű együttműködéséről beszélt, amelyet ez a pályázati eljárás is elősegített. Elmondása szerint az Ifjúsági Főváros cím elnyeréséért folytatott verseny hasznos tapasztalatokat nyújtott, amely segít majd az előkészületekben 2021-re, amikor a város a Kulturális Főváros címért lép versenybe. Moroșanu hangsúlyozta: a projektnek sikerült nagyon sok helyi és önkormányzati szervezetet bevonni a tervezésbe és szervezésbe, valamint nagyon sok közéleti személyiséget sikerült megmozgatnia a helyi politikai környezetből is.118-kepviselok

Az eseményen az EPP részéről jelen volt Rareş Niculescu és Monica Macovei, az európai szocialisták részéről Tabajdi Csaba és Ioan Mircea Paşcu, valamint Cristian Bădescu, Románia állandó brüsszeli képviselő helyettese is, valamennyien támogatásukról biztosították a Youth@Kolozsvár projektet.

Kolozsvár önkormányzata a PONT Csoporttal közösen tűzte ki célul az Európa Ifjúsági Fővárosa cím megnyerését 2015-re. A versenyre 12 európai város jelentkezett, amelyek közül a döntő szakaszba Kolozsvár mellett Ivanovó (Oroszország), Várna (Bulgária) és Vilniusz (Litvánia) is bejutott. Az eredményhirdetés november 24-én lesz Mariborban, abban a szlovák városban, amelyik 2013-ra nyerte meg az Ifjúsági Főváros címet.

 

Kimaradt?