Önkéntesek díjaztak az Együtt a közösségért Civil Vásáron

Az utóbbi egy évben végzett önkéntesi tevékenységéért Bíró Adrienn és Stroia Gabriela Lavina vette át az Év önkéntese díját a 13. Együtt a közösségért Civil Vásáron Marosvásárhelyen.

A díjátadót a Bernády Házban tartották a Civil kávézó kerekasztal-beszélgetésen, ahol Koreck Mária, a Divers Egyesület elnöke méltatta az önkénteseket és Peti András alpolgármester adta át a díszokleveleket.

Andreia Moraru, az Alpha Transilvana Alapítvány igazgatója a romániai Dizabnet hálózatról beszélt, amelynek több, mint száz tagja van. Ezeknek többsége, mintegy 60 százaléka civil szervezetet, a többi védett műhely, közintézmény és szakértő. A hálózat fontosságáról szólva ismertette Brüsszel és Bukarest közötti kapcsolatokat, a közös pályázás lehetőségeit.

A hálózatoknak nagy a jelentőségük elsősorban abban, hogy könnyebben tudnak a civil szervezetek a működéséhez szükséges pénzforrásokhoz jutni. Közösen, összefogással többre képesek, mint külön-külön, csupán saját céljaikat követve- hangsúlyozta Andreia Moraru.  

Az eseményen a szervezők átadták az Év önkéntese díját azoknak, akik a legtöbb, leghatékonyabb munkát végezték egy-egy alapítvány, egyesület életében. A két díjazott, Bíró Adrienn és Stroia Gabriela Lavina szociális munkát végezett, szabadidejében tevékenykedett, Bíró Adrienn a HIFA keretében, Stroia Gabriela Lavina a Bucknernél.

Kimaradt?