Péntektől kezd átalakulni a sepsiszentgyörgyi főtér

Pénteken kezdődik a sepsiszentgyörgyi főtér kialakítása. A munkálatok első szakaszában a Szabadság teret építik át, amelyek következtében kialakul Sepsiszentgyörgy főtere.

A városháza felhívja a figyelmet, hogy pénteken lezárják az utat a képtár, a megyei önkormányzat és a prefektura előtti részen, a járda még egy hónapig használható lesz, utána azt is felújítják. Ezen a területen év végéig zajlanak a munkálatok.

Emellett az Erzsébet parki sétányok felújítása miatt a 48-as emlékmű és az úgynevezett taxisor közötti területen július közepéig dolgoznak, amikortól újra a városlakóké lesz a terület.

Mint arról beszámoltunk, a képtár, a megyei önkormányzat és a prefektúra, illetve a színház és a park közti részen jön létre a város új főtere, amelyet részben zöldövezet borít majd, másrészt pedig szabadtéri rendezvények megszervezésére alkalmas összefüggő tér alakul itt ki, illetve megépítik a Sárkánydombnak nevezett 8 méter magas és 13 méter hosszú dombot, amely egy földre esett sárkányt formáz.

A színház és a Székely Mikó Kollégium közötti útszakasz is átadják a gyalogos forgalomnak, de ennek munkálatai csak később kezdődnek el, így egyelőre nem zavarják a városközponton áthaladó autós forgalmat. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?