Színes pólók, vidám ricsaj: zajlik a marosvásárhelyi diákfesztivál

Marosvásárhely utcái, terei hétvégére megteltek a színes pólókba öltözött, zászlót lengető csapatokkal, amelyek jókedvűen járták a várost, jelszavaikat skandálták. A járókelők, főleg a lakónegyedekben, a külvárosi utcákban focidrukkereknek, tiltakozóknak is nézhették őket, amíg a vidám hangulatból rá nem jöttek, hogy itt valami móka, diákos eseményről van szó és nem komoly politikai megmozdulásról.

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) május 6–9. között 18-ik alkalommal rendezi meg a Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivált. Az egyetemisták körében az egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő rendezvény több mint 2000 diákot mozgat meg minden évben.

Az idén a szervezők 39 csapat részvételéről számoltak be, amelyek különböző sport- és ügyességi megmérettetéseken, játékokon vettek részt, hogy összekovácsolódjanak a különböző egyetemeken, illetve szakokon tanuló magyar diákok, hogy közösen szórakozzanak.

Csütörtökön a gyergyói Bagossy Brothers Company és a kolozsvári De La Funk együttesek zenéltek, pénteken Vizi Imre és bandája, illetve Koszika & HotShots koncertezett, ma este a budapesti Irie Maffia zenekar lép színpadra.

 

Kimaradt?