XIII. RODOSZ konferencia a hétvégén Kolozsváron

A Romániai Magyar Doktorandusok és Fiatal Kutatók Szövetsége (RODOSZ) tizenharmadik alkalommal rendezi meg tudományos konferenciáját, november 9–11. között.

A rendezvény helyszíne a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Szociológia Karának Szántóvető (Plugarilor), illetve új nevén Dosztojevszkij utca 34–36. szám alatti épülete.116rodosz

Az előadók párhuzamosan zajló szekciókban, magyar nyelven tartják meg kutatási eredményeik bemutatóját: bölcsészettudományok, élő és élettelen természettudományok, műszaki tudományok, orvostudomány, társadalomtudományok, zene- és képzőművészetek, illetve két újonnan indított tematikus szekcióban: A megújuló energiák éve és Az aktív idősödés és a generációk közötti együttműködés éve az Európai Unióban. Ez utóbbi két szekció esetén az előadások nyelve magyar és angol.

Idén először junior szekció is indul, amely a tudományos területen tevékenykedő alapképzős hallgatók számára biztosít szakmai bemutatkozási és előadási lehetőséget.

Az előadások változatosak, 30 különböző tudományterületen, illetve 43 különböző témakörben zajlanak. Az idei konferenciára jelentkezők 136 személy jelentkezett.

A konferencia részletes programja itt elérhető.

Kimaradt?