Újabb medvetámadás volt Háromszéken

Két fiatalt támadott meg medve Háromszéken. A sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház hétfői közleménye szerint csütörtökön szállította be a baróti mentőszolgálat azt a két 21 és 22 éves férfit, akikre Szárazajta környékén rontott rá a vadállat.

Mindkét áldozat oltszemi lakos, és a medvetámadás miatt több harapásnyommal testükön kerültek a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályára, tájékoztatott Nagy D. István. A kórházi szóvivő szerint egyik áldozat sebei megfertőződtek, mindketten a kórház Fertőző Betegségek Osztályán lábadoznak.

A kórházi szóvivő ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy az időjárás felmelegedésével egyidőben megnőtt a kullancscsípés veszélye is, az elmúlt héten már 13 személy kereste fel a sürgősségi osztályt ezzel a panasszal.

Egyikük esetében sem volt indokolt a beutalás. Mint ismeretes a tavalyi nyáron Háromszéken is feltűnően megugrott a kullancscsípések száma, ezért szakembereink fokozott odafigyelést javasolnak, mivel mostantól gyakorlatilag elkezdettnek tekinthető a "kullancsszezon".

Kapcsolódók

Kimaradt?