Kovács: keményebb fellépést vártam volna Peti Andráséktól

Elégedetlen Kovács Péter azzal, ahogy a helyi RMDSZ az utcanévtábla-ügyben meghurcolt marosvásárhelyiek ügyét kezelte. A szövetség főtitkára a maszol.ro-nak szerdán elmondta, a városi szervezetnek keményebb kellett volna fellépnie az önkormányzatnak alárendelt rendőrséggel szemben.

„A marosvásárhelyieknek elegük van a magyarázkodásból, eredményeket várnak. A polgárok erőt akarnak látni annak a szervezetnek a részéről, amely felvállalta a képviseletüket, és nem kibúvók felmutatására kíváncsiak” – jelentette ki Kovács Péter a marosvásárhelyi szervezet elnökének sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

Mint írtuk, Peti András a Soós Zoltán tanácsossal közösen tartott szerdai sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a marosvásárhelyiek úgy kerülhetik el a helyi rendőrség zaklatásait, ha adománylevéllel a polgármesteri hivatalnak adják a házaik falán levő kétnyelvű táblákat, és nyilatkozatban járulnak hozzá ahhoz, hogy a város kitegye a táblát a házukra.

A főtitkár szerint a helyi RMDSZ-nek, a magyar alpolgármesternek nem az a feladata, hogy megmagyarázza a helyi rendőrfőnök visszaélését, hanem az, hogy elérje: alkalmazzák a kétnyelvű helységnévtáblák kérdését megnyugtatóan rendező, korábban elfogadott tanácsi határozatokat. „A polgármesternek a tanácsban az RMDSZ nélkül nincs többsége, semmi nem indokolja a mai sajtótájékoztatón tapasztalható puha hozzáállást” – jelentette ki Kovács Péter.

Leszögezte: a helyi rendőrfőnöknek óvnia kéne a magántulajdont, nem a jóhiszemű embereket kellene riogatnia tetemes büntetések kilátásba helyezésével. „A helyi RMDSZ perelje be a rendőrfőnököt és biztosítson jogi képviseletet az érintett polgároknak” – fogalmazott Kovács Péter.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?