Csütörtöktől kezdődik az 5. Szociológus Napok

Csütörtöktől szombatig tart az 5. Szociológus Napok, a Max Weber Szakkollégium és a BBTE Magyar Szociológia és Szociális Munka Intézet szociológia szakának három napos rendezvénye.

A Szociológus Napok olyan tevékenységeket, előadásokat, kerekasztal-beszélgetéseket tartalmaz, amelyekkel formális egyetemi keretek között nem találkozni. Főként aktuális és közéleti, szociológiailag megközelíthető témákat dolgoz fel, erdélyi és külföldi, elismert szakemberek hozzájárulásával.

A rendezvény célja ugyanakkor a szociológiai nézőpont széleskörű megismertetése, illetve a szociológus szakma népszerűsítése. A rendezvény célcsoportja a Kolozsváron élő fiatalok, a kar és más társadalomtudományi szakok hallgatói, valamint az adott témák iránt érdeklődő személyek – áll az esemény honlapján.

A rendezvény programja itt található meg, az előadókról itt tudható meg több információ. Csütörtökön meghallgatható Adriana Dâncu, az  IRES közvélemény-kutató intézet munkatársa Terrorizmus és kockázat-percepciók a romániai népesség körében. Az IRES felmérések tanulságai című előadása, majd dr. Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára ad elő Az ukrán válság értelmezési keretei - kelet-közép-európai szempontok címmel.

Pénteken a dezindusztrializáció történeteiről, a kolozsvári ipar múltjáról és jelenéről lehet többet megtudni, szombaton többek között a HR-szakemberek előadásaira érdemes ellátogatni, a diákok negyedórás bemutatóira, valamint dr. László Éva Az emberkereskedelem arcai Romániában az EU csatlakozás után, és dr. Péter László Labdarúgás és média: a hiperreál és a foci pornográfiája című előadásaira.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?