„A parlamenti fizetésemből fodrászra sem futja”

Tovább gyűrűzik a botrány a honatyák különnyugdíja körül: a Nemzeti Liberális Párt színeiben mandátumot nyert Vasilica Steliana Miron szenátor az Evenimentul Zilei lapnak azt nyilatkozta, hogy a parlamenti fizetéséből fodrászra sem futja - olvasható a Hotnews oldalán. A szenátor hozzátette, szerencséje van a férjével és a szüleivel, akik anyagilag is támogatják.

Mint arról már korábban beszámoltunk, csütörtökön 255 honatya támogató aláírásával nyújtottak be a parlamentbe egy olyan törvénytervezet, amely szerint a képviselők és szenátorok a ledolgozott éveik alapján kiszámított nyugdíjukon kívül speciális juttatást kapnának. Három mandátum után körülbelül 4 ezer lej különnyugdíj járna.

Azért kelthet megütközést Steliana Miron nyilatkozata, mert a honatyák munkájuk után körülbelül ezer eurós juttatást kapnak havonta. Steliana Miron például 2013-ban nettó 60.410 lejt kapott a szenátusban végzett munkája után.

Steliana Miron vagyonnyilatkozatát itt nézheti meg

Az Evenimentul Zileinek adott nyilatkozatában a szenátorasszony elmondta, kimondottan kedveli a helyi tervezők, gyártók cipőit, ruháit, ezért rengeteget halmozott fel belőlük. Azt is beismerte, hogy egy ilyen ruha körülbelül 600 lejbe kerül. "Soha nem vettem fel kétszer ugyanazt a ruhát" - magyarázta.

Azt is megosztotta az román lapnak, hogy a parlamenti fizetését ruhákra költi, de szerencséjére a férje és a szülei anyagilag is támogatják, mert különben a szenátori juttatásból nem tudná egyenlíteni a fodrászköltségeit.

Mint kiderült, a szenátorok ruhakölteményeinek nagy részét egy Suceava megyei gyárban készítik. "Minden csütörtökön a szenátortársaimmal elmegyünk a gyárba, hogy megterveztessük jövő hétre a ruhákat. Pénteken visszatérek ruhapróbára, és szombaton már vihetem is haza" - nyilatkozta. Hozzátette, a cipőit is rendeli, szintén Suceava megyéből.

Kapcsolódók

Kimaradt?