Őrizetbe vettek egy pedofíliával gyanúsított férfit Nyárádszeredán

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmuselleni Igazgatóság (DIICOT) marosvásárhelyi területi szolgálatának ügyészei múlt szerdán elrendelték egy 60 éves nyárádszeredai férfi 24 órára szóló őrizetbe vételét – írja a Székelyhon.

A nyárádszeredai férfi ellen egyrendbéli gyermekpornográfia, egyrendbéli gyermekkereskedelem, kétrendbéli nemi erőszak, egyrendbéli kiskorúval folytatott nemi közösülés és kétrendbéli, folyamatos formában elkövetett zsarolás gyanúja állt fenn az őrizetbe vétel elrendelésekor. Ezek mellett dohánytermékek illegális forgalmazását is gyanítani vélik a vizsgálati szervek, írja a lap.

A férfi ellen alapos a gyanú, hogy a 2009-es évtől kezdődően egészen mostanáig kiskorú – 13 és 17 éves életkor közötti – fiúkat szervezett be, akinek munkát ígért a saját gazdaságában, és többször is kényszerítette, hogy nemi kapcsolatot létesítsenek vele. A szexuális aktusról felvételeket készített, majd ezekkel úgy zsarolta a kiskorúakat, hogy amennyiben nem hajlandók a szexuális aktusok folytatására, a felvételeket az internet közösségi oldalain teszi közzé.

A Maros Megyei Törvényszék csütörtökön rendelte el a gyanúsított férfi 30 napra szóló előzetes letartóztatásba vételét.

Kimaradt?