Sok ötlet érkezett a Com`ON Kolozsvárra


-A A+

Kétszázötven kezdeményezést küldtek be a Com`ON Kolozsvárra tájékoztatnak a projekt kezdeményezői. 

"A Com`ON Kolozsvár az első részvételi kötségvetési folyamat, amely a kolozsvári fiatalok bevonását feltételezi egy demokratikus tanácskozásba és döntéshozásba. Így optimális módozatokat dolgozhatnak ki a közpénzek (egy részének) elköltését illetően a Kolozsvár 2015 – Európa Ifjúsági Fővárosa keretében. Értelemszerűen egy meglehetősen bátor célt tűztünk ki magunk elé, illetve eléggé bátorítót a célközönségnek: egy 250 kezdeményezésből álló projektportfóliót egy közös, jobb, fiatalabb Kolozsvárért. A kezdeményezéseket fiatalokból álló, kizárólag informális csoportok javasolják, és a helyi közösségnek szólnak"  olvasható a közleményben.

A pályázatok leadása december 16 és február 28 között történt. "Ezelőtt és eközben viszont egy egész csapat készült arra, hogy a projektötleteknek keretet teremtsen. 25 fiatalt toboroztunk és képeztünk ki folyamatvezetőnek, mentornak. Nekik az volt a feladatuk, hogy felhívják minél több fiatal figyelmét a részvételi költségvetési projekt adta lehetőségekre, és segítsenek kidolgozni az ötleteket. Ezzel bátorítani kívantuk minél több, más-más témájú kezdeményezés leadását, amelyek a kolozsvári közösség minél több, egymástól eltérő csoportjának igényére válaszolnak. Ezt követően indult el a tanácsadás a csapatok számára, egészen addig, amíg hivatalosan is leadták a pályázatokat" - tájékoztatnak.

Egy kezdeményezés maximálisan 4500 lejt igényelhetett. A leadott kezdeményezések összköltségvetése körülbelül 1.900.000 lej, a kért összegek összköltségvetése, pedig 1.770.000 lej. 

Március 16-tól kezdődően ezeket a kezdeményezéseket a kolozsvári közönség megszavazhatja ezen az oldalon a cc.yourcluj.ro. A kezdeményezések, amelyek a legtöbb szavazatot gyűjtik be a közönségtől, finanszírosásban részesülnek. "Egyetlen ötletet sem lehet megvalósítani anélkül, hogy a közösség, akinek maga az ötlet is szól, nem igazolja, érvényesíti azt" - hívják fel a figyemet a projekt kezdeményezői. A szavazási kampány március 31-én zárul. 

Bővebb információkat a ötletekről és a projektről itt találnak.
EZT OLVASTA MÁR?

X