Hétfőtől lehet előkészítőbe íratni a gyerekeket

Február 23-tól, azaz mától írathatják a szülők előkészítő osztályba gyermekeiket – írja a Hotnews hírportál. A körzeti iskolák reggel tíz óra és este nyolc óra között, szombaton pedig déli egy óráig várják a szülőket.

Azok a gyermekek, akik idén szeptember elseje után töltik be hatodik életévüket, és akiknek szüleik elemi osztályba szeretnék íratni őket, kötelező pszichoszomatikus vizsgálaton kell átesniük.

A szülők február 23. és március 13. között interneten vagy az iskoláknál személyesen tölthetik ki az előkészítő osztályokra vonatkozó kérvényeket. Március 20-21-én az iskolák kötelesek kifüggeszteni azoknak a gyermekeknek a névsorát, akik az első körben bejutottak az előkészítőbe. Az adatokat a tanfelügyelőségek honlapjára is feltöltik.

A szabadon maradt helyeket a beiratkozás második fordulójában, március 24. és április 3. között osztják szét azok között a gyerekek között, akik nem laknak az iskola körzetében. Az elfogadott jelentkezők listáját április 10-én teszik közzé.

Azok a gyermekek, akik idén augusztus 31-ig betöltik hetedik életévüket, és akik nem jártak előkészítőbe, kérésre beírathatók első osztályba. A pszichoszomatikus felmérések február 17. és március 11. között zajlanak reggel tíz és este 6 óra között a Megyei Nevelési Tanácsadó és Erőforrásközpontban és az óvodákban. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?