Rendőri segítséget kapó emberkereskedőket vettek őrizetbe Háromszéken

Emberkereskedelemmel, kiskorú lányok prostitúcióra kényszerítésével foglalkozó bűnbandát számoltak fel Háromszéken. A hat személyből álló bűnbanda egy Kovászna megyei rendőrtiszt védelme tevékenykedett, derült ki a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) híradónknak küldött közleményből.

A több megyére kiterjedő bűnhálózat felszámolása érdekében szerdán egy időben 14 helyszínen végeztek házkutatásokat, így Kovászna megye mellett Brassó, Bákó, Arad megyékben is. Az ügyészek szerint a hat emberkereskedő 2013 és 2014 időszakban négy kiskorú lányt kényszerítettek prostitúcióra a sepsiszentgyörgyi éjszakai klubokban. A 13 és 16 éves fiatal lányok rendezetlen családokból származtak, és 150 – 350 lej közti összegekért kellett szexuális szolgáltatásokat kínáljanak az ügyfeleknek.

A vádirat szerint a bűnbanda 2013-tól egy Kovászna megyei rendőrtiszt védelme alatt állt. A rendőrség közrendészeti osztálya tisztjének az volt a feladata, hogy szemet hunyjon afölött, hogy a sepsiszentgyörgyi éjszakai klubokban kiskorú prostituáltak tevékenykednek – áll az ügyészség közleményében.

A szerdai házkutatások nyomán hat férfit vettek őrizetbe, a Kovászna megyei bíróság csütörtökön dönt előzetes fogvatartás idejének 29 napra való meghosszabbításáról. A szervezett bűnözés elleni ügyészség a hat őrizetbe vett személy nevének kezdőbetűit hozta nyilvánosságra, ez szerint a bűnbandát S.C-, A.A-, T.A-, C.P.M-, J.L-, illetve a F.T.V. rendőrtiszt alkotta.

Az őrizetbe vetteket emberkereskedelemmel, kiskorúak prostitúcióra kényszerítésével és a rendőrtiszt esetében hivatali visszaéléssel vádolják. A banda felszámolására irányuló akció a Kovászna megyei rendőrség, csendőrség és a rohamszolgálatos egység bevonásával valósult meg.

Kimaradt?