Közvitára bocsátják a Szentiváni rét kezelési tervét

Közvitát szervez pénteken a Kolozs Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság és az Apáthy István Egyesület a Szentiváni rét (ROSCI0356) Kolozs megyei védett terület kezelési tervével kapcsolatban.

Az eseményre délelőtt tíz órától kerül sor a Napoca hotel Fórum termében. A közvitára a lakosság, a természetvédelmi szakemberek és az intézmények képviselőit is várják.

A kezelési terv közvitára bocsátott verziója itt érhető el. “A terv a közvita után nyer végleges formát, ezért is fontos, hogy minden érintett fél jelen legyen és kifejtse véleményét a dokumentummal kapcsolatban. Ezt követően a terv véglegesített verziója a Környezetvédelmi Minisztériumhoz kerül, engedélyeztetés céljából” – fogalmaznak a meghívóban.

Meghívott intézmények:

A védett terület gondnoka: a Kolozs Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság

Helyi közigazgatási egységek: Kolozsvár város urbanisztikai és építészeti irodája, valamint környezetvédelmi irodája, illetve a kisbácsi polgármesteri hivatal

Más intézmények, egyesületek: Kolozs Megyei Tanács, Országos Környezetvédelmi Őrség Kolozs Megyei Biztosa, a Kolozs Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA), a Kolozs Megyei Csendőr-felügyelőség, a kolozsvári Területi Erdészeti és Vadászati Felügyelőség, a kolozsvári és tordai erdészetek, a BBTE Biológia és Geológia Kara, a BBTE Környezettudományi Kara, a Sapientia Környezettudományi Kara, a Román Madártani Egyesület, a Román Lepkészegyesület, Kisbács község oktatási intézményei, a Natura Transilvaniei Egyesület, a Zöld Erdély Egyesület, a BBTE Állattani Múzeuma, Egyetemisták a Természetért (Organizația Studenților pentru Natură), a kolozsvári “Ecouri verzi” egyesület, a Green&Wild Egyesület, a “Napoca” Kerékpárosklub (CCN), a “Clujul Pedalează” Sportklub, a KMDSZ Biológia-Ökológia Szakosztály (BÖSZ), a helyi egyházak stb. és mindazok, akiket civil szervezetként vagy magánszemélyként érdekel a természetvédelmi területek, védett fajok sorsa.

Kimaradt?