Elérhető a nagyváradi City App

Február 3. óta ingyenesen elérhető a  Google Play-en és AppStore-on az Oradea City App nevű turisztikai alkalmazás. A Nagyváradot és a Félixfürdőt feltérképező, elsősorban turistáknak kifejlesztett applikációt kedden mutatta be Eduard Floare városmenedzser és Mihai Jurca, a Nagyvárad és a Régió Turisztikai Népszerűsítéséért Egyesület képviselője.

Az Oradea City néven megtalálható alkalmazás az iOS vagy az Android rendszerű okostelefonokon fut, segítségével a turisztikai célpontokról éppúgy tájékozódhatnak az érdeklődők, mint az éttermek, szállodák, kórházak, gyógyszertárak vagy akár bankautomaták helyéről. Az app segítségével útvonalat is tervezhet, közszállítási információkat kaphat vagy akár parkolójegyet is vásárolhat annak használója.

Az alkalmazás segítségével a városbeli rendezvényekről is tudomást szerezhet az, aki letölti, a rendezvények szervezői pedig saját jelszavuk segítségével feltölthetik a programjaikról szóló tájékoztatást.

Magyarul még nem, egyelőre angolul és románul használhatják az appot, de a közeljövőre ígérték az illetékesek a magyar nyelvű változat megjelenését, illetve az alkalmazást hangfelvételes útmutatóval is ellátják majd. A turism@oradea.ro emailcímre egyébként minden javaslatot várnak, hangzott el, mellyel fejleszthetik az applikációt.

Kimaradt?