Influenza miatt látogatási tilalom van a szentgyörgyi kórházban

Háromszéken növekszik a felső légúti megbetegedések száma, hívja fel a figyelmet Nagy Demeter István. A sepsiszentgyörgyi kórház szóvivője szerint, ahogyan az évnek ebben a szakaszában megszokott, növekszik a felső légúti és náthás fertőzések száma.

A kórház Fertőző Betegségek Osztályán már növekszik a beutalt páciensek száma, emiatt megelőző intézkedésként keddtől időszakosan beteglátogatási tilalmat vezetnek be a Fertőző Betegségek Osztályának Gyerekrészlegén, a Gyerekosztályon, valamint az Újszülött Osztályon. Megkérik ugyanakkor azokat a hozzátartozókat, akik meghüléses tüneteket észlelnek magukon, látogatóként lehetőleg ne keressék fel a sepsiszentgyörgyi kórház osztályait.

A háromszéki szakemberek felhívják a figyelmet, hogy mivel könnyen fertőző vírusos betegségről van szó, akik orrfolyás, köhögés, enyhe mellkasi fájdalom, csökkent erőnlét, enyhe izomfájdalom, láz, hidegrázás, rossz közérzet, fejfájás és izomfájdalom, torokfájás tüneteket észlelnek magukon, lehetőleg maradjanak otthon, vagy kerüljék a zsúfolt közösségeket. A fertőzés ugyanakkor megelőzhető védőoltással, amelyet évente érdemes beadatni, főképp a kisgyermekeknek, időseknek, krónikus betegeknek.

Kimaradt?