Február 16-tól lehet előkészítőbe íratni a gyerekeket

Idén február 16-tól írathatják a szülők előkészítő osztályba gyermekeiket – olvasható a tanügyminisztérium tervezetében, amelyet szerdán tettek közzé. A dokumentum szerint a szülők február 16. és március 6. között interneten vagy az iskoláknál személyesen tölthetik ki a kérvényeket.

Március 9-én dől el, hogy a gyermekek melyik iskola melyik osztályába kerülnek. Az iskola helyek elosztása – ha a szülők kérik – körzetek szerint történik, a szülők lakcíme alapján.

A menetrend-tervezet szerint az iskolák február 9-ig kötelesek kifüggeszteni, mely utcák tartoznak az adott iskolához, óvodához, és hány előkészítő osztályt indítanak az adott intézményben. Február 11. és 20. között a előkészítő osztályokat indító iskolák kötelesek nyílt napot szervezni, hogy a szülők, gyerekek és más érdeklődők felmérhessék, milyen körülmények között oktatnak.

Ha a szülők kérik, az iskolák kötelesek felmérni a gyermekek pszichoszomatikus fejlettségét, a teszt pontos időpontját február 9-én teszik közzé. A gyermekek kivizsgálását február 10. és március 4. között kell megejteni. Az eredményeket március 5-én közlik a szülőkkel írásban.

Az iskolák március 10. és 12. között döntenek arról, hogy elfogadják-e azoknak a szülőknek a kérését, akik nem a lakcímükhöz tartozó körzetben szeretnék előkészítőbe járatni gyermeküket. Akiknek nem jut hely, azok számára március 13-án újabb elosztást szerveznek. Március 13-án és 14-én függesztik ki azoknak a gyermekeknek a névsorát, akiknek szülei mulasztottak, és nem íratták be semmilyen előkészítőbe csemetéiket, illetve a megmaradt helyek számát is kifüggesztik. Március 16-án szervezik meg a beiratkozások második szakaszát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?