Marosvásárhelyen csalódást okozott a közös tanácsülés

Konkrétumokról nem esett szó, mindkét önkormányzat azokat a projektjeit ismertette, amelyek eddig is közismertek voltak, ezért Peti Andrásnak csalódást okozott a közös tanácsülés, amelynek nem látja folytatását Kelemen Márton.

A legtöbb hozzászóló azt hangsúlyozta, mennyire fontos a megyei és városi önkormányzatok közötti együttműködés, mennyire jó volna, ha a lakosság érdekében összefogva olyan közérdekű projekteket valósítanának meg, amelyek a nagyvárosi övezet településeit juttatnák előnyhöz, vagy az ivóvíz- és szennyvízhálózatokat bővítenék. Kelemen Márton a tanácskozás végén úgy értékelte az eseményt, hogy „jó volt együtt lenni”, „kellemes volt”, de semmi konkrétumról nem esett szó, csupán azokat a projekteket ismertették, amelyek eddig is ismertek voltak mindkét fél számára.

„Csalódást okozott” – mondta az újságíróknak Peti András Marosvásárhely alpolgármestere, aki szerette volna megtárgyalni a megyei kórház körüli gépkocsiparkoló helyzetét, hogy a kórházba tartó betegek, a hozzátartozóik biztonságosan parkolhassanak, hogy a sürgősségre tartó mentőautókat ne akadályozzák a közlekedésben a szabálytalanul, minden rendszer nélkül parkoló gépkocsit.

Kelemen Márton arra is felhívta a figyelmet, hogy a város központjában álló Apolló-palota pincéje a város tulajdonát képezi, míg az első emelettől felfele a megye tulajdonát. De minderről egy szó sem esett, ahogy a Marosvásárhely és közeli falvak közötti tömegközlekedés javításáról sem, vagy az infrastruktúra fejleszéséről, a falusi bölcsődék, napközik létesítéséről. 

Kimaradt?