Az idei Székely Bál bevételéből árvákat és időseket is támogatnak

Árvaházat, idősek otthonát és kitelepített székely közösségeket támogatnak a II. Budapesti Székely Bál bevételeiből. Az eseményt február 14-én rendezi a Várkert Bazárban a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

Ebben az évben a bál teljes bevételét négy székely közösségnek, a marosvásárhelyi Szent Erzsébet Társulás árváinak, a székelyudvarhelyi Református Öregotthon időseinek, az oklándi unitárius közösségnek és a Hertelendyfalvára kitelepített székely közösségeknek ajánlják fel.

Egy évvel ezelőtt azért indították el a jótékonysági kezdeményezést, hogy a rendezvény erősítse és fejlessze Székelyföld és az anyaország kapcsolatát, illetve segítse a rászorulókat - írta az intézet az MTI-hez eljuttatott közleményében. A bál programja és a vacsora menüje egyaránt a székely hagyományokra épül. Az eseten a vendégek megtekinthetik a Háromszék Táncegyüttes előadásában a Gábor Áron táncdrámát, amelyet divatbemutató, tombola és táncprogramok követnek. A bál fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, védnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

Kimaradt?