Idén is tovább szépül Sepsiszentgyörgy

Az eddig elkezdett nagyberuházások folytatását és új munkálatokat tervez idén a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. Sztakics Éva alpolgármester lapunk érdeklődésére elmondta: a Szent György napok után kezdődik a városközponti, sétáló övezet kialakítása a színház és a megyei önkormányzat előtti téren, ahonnan majd kitiltják az autós forgalmat.

Idén kell elkészülnie a napelem parknak, amely révén biztosítani tudják az önkormányzat és alárendelt intézmények villamosenergia szükségletét. Ugyancsak idén épül meg a szépmezői ipari park, ahová majd befektetőket vonzanak, sorolta Sztakics Éva.

Az alpolgármester szerint a városközpont magjának kialakítását azzal kezdik, hogy drénezik az épületek alagsorát, mert azokba beszivárog a talajvíz, és romlik az ingatlanok állapota, viszont a drén-rendszer révén rengeteg értékes pincehelyiség is használhatóvá válik.

A sepsiszentgyörgyi elöljáró szerint március végéig, a Reflex színházi fesztivál kezdetéig elkészül a Művész Mozi korszerűsítése, amely színházi előadások számára is használható lesz, majd következik, hogy a mozitermeket is felszereljék.

Ugyancsak idén tervezik a Székely Mikó Kollégium, a Mikes Kelemen Líceum és a Mihai Viteazul Főgimnázium épületeinek felújítását, amelyre elkészültek a tervek, de a többi tanintézmény hőszigetelésére és fűtésrendszerének felújítására is készültek tanulmányok.

Sepsiszentgyörgyön emellett épül az Országos Befektetési Alap által finanszírozott stadion, és idén fogják befejezni a lakosság számára sok bosszúságot okozó nagyszabású víz- és csatornarendszer korszerűsítési munkálatait is, mutatott rá Sztakics Éva.

Kimaradt?