Szénmonoxid-mérgezés miatt kiürítettek egy Hargita megyei iskolát

Több gyermeket szállítottak szénmonoxid-mérgezés gyanújával Felsőboldogfalváról a székelyudvarhelyi kórházba csütörtökön délelőtt - tájékoztatott a Székelyhon.

Rosszullét miatt kellett több gyereket is kórházba szállítani a felsőboldogfalvi Fülöp Áron Általános Iskolából. Az épületet kiürítették, az oktatást felfüggesztették, a gyerekeket pedig hazaküldték.

Egyelőre még vizsgálják annak az okát, hogy mitől lettek rosszul a tanulók. Gázszivárgásra gyanakszanak, de a szakemberek keresik a probléma pontos forrását. Csütörtökön reggel, a 9 órai szünet után az előkészítő osztályban észrevette a pedagógus, hogy a gyerekek nem érzik jól magukat. Szédülés és hányinger miatt panaszkodtak. Azonnal értesítették a faluban tevékenykedő háziorvost, aki a helyszínre sietett, közben pedig kihívták a mentőket is.

Gyorsan kiürítették az iskolát, hogy a többi gyereknek ne essen baja. Több mentőautó is a helyszínre érkezett. Közel 160 tanuló tartózkodott az épületben, akik közül hetet kórházba kellett szállítani – állapotuk nem súlyos. Az első emeleten levő osztályokban tartózkodók lettek rosszul, ezen a szinten vannak az előkészítősök és a 8. osztályosok.

Kapusi Hajnal, az iskola aligazgatója elmondta, hogy addig nem kezdik újra a tanítást az épületben, amíg a szakemberek nem orvosolják a problémát.

Összesen 11 gyerek lett rosszul, akik közül négyet a helyszínen elláttak. Hét tanuló közül hatot a székelyudvarhelyi mentőszolgálat szállított az udvarhelyi kórházba, egyet pedig a sürgősségi rohammentő-szolgálat (SMURD).

Kimaradt?