Emil Boc nem tudott többnyelvűség tudatos mellőzéséről?

Geréd Imre városi tanácsos szerint előfordulhat, hogy Emil Boc kolozsvári polgármester tudta nélkül mellőzték az Európa Ifjúsági Fővárosa program nyitórendezvényéről a többnyelvűséget.

Benyújtotta az Európa Ifjúsági Fővárosa program nyitórendezvényének többnyelvűségét számon kérő hat magyar ifjúsági szervezet a polgármesteri hivatalhoz azt a kérést, amelyben találkozót kezdeményeznek Emil Boc polgármesterrel, tájékoztatta a maszol.ro-t Geréd Imre városi tanácsos, aki a tiltakozó szervezetekkel tartja a kapcsolatot. A kérésre a városháza 30 napon belül köteles válaszolni, de mindent megtesznek, hogy a találkozóra minél hamarabb sor kerüljön, tette hozzá Geréd Imre.

Arra a kérdésre, véleménye szerint hogyan történhetett meg, hogy a Kolozsvár Európa Ifjúsági Fővárosa 2015 nyitórendezvényén a városháza figyelmen kívül hagyta a projektben vállalt többnyelvűséget, a városi tanácsos elmondta, a tájékoztató anyagokkal elkészítő osztály nem volt, vagy nem akart tudatában lenni a felvállalt követelményeknek, így történhetett meg, hogy az ötnyelvű tájékoztatás helyett csak a románt tartották fontosnak.

"Nagyon sok esetben a polgármester tudta nélkül történnek meg hasonló dolgok. A hivatalnál sokan értelmetlen, érzelmi és szimbolikus ügyet csinálnak akkor, amikor a többnyelvűség alkalmazásáról van szó" - magyarázta Geréd Imre.

Kapcsolódók

Kimaradt?