Tóba zuhant Mamaián a SMURD helikoptere

A rohammentő-szolgálat egy helikoptere zuhant tóba hétfőn délután Konstanca megyében. A helikopter Tulcea megyéből szállított egy beteget, erről az útról tért vissza éppen a Konstanca megyei támaszpontra.

A Siutghiol-tóba zuhant helikopterről több, a 112-es számot hívó ember is figyelmeztette a sürgősséget, rendőrök, tűzoltók, mentők és búvárok érkeztek a helyszínre.

A baleset után többen vízbe ugrottak, hogy segítsenek a helikopter utasain. A zuhanást a RomaniaTV szerint mindenki túlélte: mielőtt a vízbe esett volna a helikopter, mind a négyen kiszöktek belőle. Egy nőt a tűzoltók csónakjában igyekeztek újraéleszteni, fél 6-kor már biztos volt, hogy sikerrel.

További három utasról nem tudni egyelőre, hol vannak. Délután öt óra után kevéssel egy nevét elhallgató szemtanú elmondta, két társával együtt próbált segíteni, és többek között ő is hívta a 112-t, igyekezett minél pontosabban elmondtani, hogy hová kell menniük a mentőknek. Elmondta, amikor a tóba zuhant a helikopter, olyan hangot adott ki, mintha két autó ütközött volna.

Raed Arafat, a SMURD alapítója a televíziónak elmondta, nem lehet tudni, merre is ment a helikopter tulajdonképpen, azt tudni viszont, hogy Tulcea-ról szállított egy beteget.

 

Kimaradt?