Ortodox papok: halálba küld a védőoltás

Az ortodox egyház is kiveszi részét abból, hogy országszerte egyre kevesebben oltatják be magukat influenza ellen. A védőoltásokkal gyakran szembenálló egyház honlapjairól és tagjainak nyilatkozatai közül gyűjtöttük össze a legérdekesebb példákat.

Egy fiataloknak szánt ortodox honlapon például komolynak szánt leírás található arról, hogyan lehet jogilag kikerülni a védőoltásokat. Mint írják, alaptalan az orvosok és iskolaigazgatók érve, hogy a törvény és a közösség megköveteli a megelőzést, majd hosszasan sorolják, hogyan lehet küzdeni ez ellen. A honlapon számos cikket jegyeznek a témakörben. Így például  kiderítik, hogy bolygónk mindössze néhány ezer éves, vagy arra kérik Istent, hogy szabadítsa meg őket az önkielégítéstől.

Egy másik helyen összeesküvés-elméletekkel állnak elő. Így Bill Gatesről kiderítik, hogy vakcinákkal igyekszik kiirtani az emberiség 10-15 százalékát. A valóság azonban, hogy a Microsoft-alapítójának vagy félreértették, vagy félreértelmezték a szavait, ő ugyanis arról beszélt, hogy az egészségesebb családok kevesebb gyermeket vállalnak fel, ami hosszú távon ahhoz vezet, hogy a népesség növekedésének rátája csökken.

Iustin Pârvu Neamț megyei gyóntató és archimandrita egy interjúban azt állítja, ha egy anya megengedi, hogy beoltsák gyerekét, a halálba küldte. Szerinte nincs szükség a keresztény törvények megtanításán kívül semmilyen tudományra és iskolára, mert ezek – a számítógéppel és a tévével karöltve – csak hazudnak a gyerekeknek. Az interjúban azt is állítja,a  világot a zsidók irányítják, az egyháznak pedig minél erőteljesebben bele kell szólnia a politikába.

Pârvu egyébként remekel az összeesküvés-elméletekben: más interjúban a magyarokat is ostorozza, véleménye szerint szét akarjuk darabolni Romániát, Isten azonban ezt nem engedi meg. Máshol meg azt nyilatkozta, a magyarok a nagyhatalmak eszközei arra, hogy Romániát felosszák.

Egy évvel ezelőtt vitát szerveztek ebben a témában, akkor Horia Nicolae Prioteasa atya kijelentette, nem igaz, hogy az ortodoxok egyhangúan elleneznék a vakcinákat, ugyanakkor szorgalmazzák az orvosok és szakemberek munkáját. „Mindannyian felelősek vagyunk az ilyen kezdeményezések hitelességének és átláthatóságának erősödéséért”, fogalmaz.

https://www.youtube.com/watch?v=NPM4kcKoYm8

(A címlapi fotó forrása: ladyclub.md)

Kapcsolódók

Kimaradt?