Csak Nagylaknál voltak gondok a román-magyar határon

A román határrendészet szerint valótlan a magyarországi rendőrségnek az a korábban közölt információja, miszerint a román fél informatikai rendszerének meghibásodása miatt a román-magyar határszakasz teljes hosszában szünetelt kedd délután a forgalom. Problémák csak Nagylaknál voltak.

Csak a nagylaki határátkelőnél voltak problémák kedd délután a román határrendőrség informatikai rendszerében, de emiatt nem voltak jelentősebb fennakadások az utas- és az áruforgalomban – tudta meg lapunk kedd este Laura Bondartól.

A Bihar megyei határrendőrség szóvivője kedd este a maszol.ro-nak cáfolta a budapesti Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának hírét, miszerint a román fél műszaki problémái miatt a teljes román-magyar határszakaszon szünetelt az utas- és az áruforgalom. Problémák csak Nagylaknál jelentkeztek, és rövid idő alatt sikerült elhárítani ezeket.

A nagylaki határátkelő ügyeletes tisztje, Florin Oderiu tájékoztatása szerint 16.30-tól mintegy fél órán keresztül nem működött náluk az útlevél-ellenőrzésre használt informatikai rendszer. A maszol.ro-nak azonban hangsúlyozta, hogy ezt a fennakadást alig érezte meg az utas- és az áruforgalom.

Egyébként Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata kedd este újabb közleményt adott ki, amely szerint folyamatos az átléptetés a magyar-román határszakaszon, nem alakult ki várakozás a határforgalomban. "Az érintett határszakaszon az átléptetés folyamatos" – olvasható a közleményben.

Kapcsolódók

Kimaradt?