Zajlik az árvízvédelmi munka Farkaslakán

Elkezdték az árvízvédelmi munkákat a Hargita megyei Farkaslakán. A település a kormánytól támogatást kapott, miután augusztusban hatalmas károkat okozott a Nyikó áradása. A munkálatokkal azonban sietni kell, közelednek a fagyok, és a pénz is csak ebben az évben használható fel – számolt be a Duna Tv híradója.

Házakat, mezőgazdasági területeket árasztott el idén nyáron a hömpölygő Nyikó Farkaslakán és a szomszédos falvakban. A legnagyobb kár a patakmedrekben, utakban keletkezett, és mintegy tucatnyi híd rongálódott vagy semmisült meg. A kormány támogatást hagyott jóvá a károk helyreállítására, valamint az árvízvédelmi munkálatokra.

Amint megérkezett a pénz, elkezdték a munkát. A Nyikó mentén, hosszú métereken áll már a támfal. Nincs sok idő, a támogatást csak idén lehet felhasználni. A beruházásnak még az idén meg kellene lennie, a legfontosabb a biztonság. Mivel szorít az idő, és várhatóan fagyok jönnek, prioritást élvez a támfalak öntése, a betonozási munka, azt követi majd a patakmeder tisztítása – magyarázta Geréb Péter, Farkaslaka alpolgármestere.

A tervek szerint a munkálatokat folytatják a község többi falujában, Nyikómalomfalván és Székelyszentléleken is. Ha minden jól megy, azt tervezik, hogy belevágnak egy vízgyűjtő gát megépítésébe is.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?