Őszi Vásárra várják a népet Sepsiszentgyörgyön

Sepsiszentgyörgyön idén először szerveznek egyszerre négy rendezvényt az Őszi Vásár keretében. Szombaton a XII. Háromszéki Kolbászparádénak, vasárnap a III. Káposztafesztiválnak és eközben a Nemzetiségi Néptáncegyüttesek Találkozója és az őszi kirakodó vásárnak ad helyet a sepsiszentgyörgyi városközpont. Lesz kézműves és terményvásár, gyerekfoglalkozások, tökfesztivál és népi muzsika.

Szombaton és vasárnap 11 és 18 óra között a gyerekeknek levendula sátorban szerveznek mesefoglalkozást, illetve kreativitásra alapozó játékokat. A tökfesztivál alkalmából a résztvevők töklámpásokat készíthetnek, de lesz népi hangszer bemutató is.

A gasztronómiai rendezvények sorát erősíti a szombati Háromszéki Kolbászparádé nevű kolbásztöltő verseny, amelyre 35 csapat jelentkezett be. Vasárnap 20 csapat részvételével szervezik a Káposztafesztivált ahol káposztás ételek készülnek. A Vásári Csárdában pedig finom falatokat fogyaszthatnak a látogatók.

A vásári színpadon koncertezik a Cimbaliband, a Kedves zenekar, a Spontán zenekar, illetve az Eleki Hagyományőrző Táncegyesület és a Bekecs Néptáncegyüttes, de vasárnap este fél héttől felnőtteknek mond mesét Tófalvi Mihály udvarhelyszéki mesemondó.

A hétvégi Őszi Vásár ideje alatt útlezárásra kerül sor a Szabadság téren, pénteken reggel 9 órától hétfő reggel 6 óráig. A Szabadság teret ezeken a napokon az 1918. December 1. utca és a Kossuth Lajos utca felől nem lehet autóval megközelíteni.

 

Kimaradt?