Andronescu: az érettségi újragondolása mögött Funeriu áll

Ecaterina Andronescu oktatási miniszter szerint Traian Băsescu államfő azon lépése mögött, miszerint visszaküldte a parlamentnek megfontolásra a szakmai érettségi bevezetéséről szóló jogszabályt, csakis Daniel Funeriu államelnöki tanácsos keze lehet. A miniszterasszony közölte: reményei szerint a jogszabály a jövő héten gyorsan átmegy majd a parlamenten.andro

„Ez rosszhiszeműség Daniel Funeriu részéről, bebizonyította, hogy nem érdekli őt a fiatalok sorsa, márpedig ha felelősség hárul rád, meg kell tanulni törődni" – fogalmazott Andronescu.

Hozzátette: az érettségiről szóló jogszabályt a törvény szerinti utolsó napon küldte vissza az államfő, és nem korábban, így újabb két hetet vesztettek, ami a 2013-as szakmai érettségi bevezetését illeti. „Nagyon kár, hogy ezt a lépést ilyen későre halasztották" – hangsúlyozta a tanügyminiszter.bac2012

Rámutatott: az érettségi módszertanát már kidolgozták, és ara sincs szükség, hogy a diákokat az eddigiekhez képest másként képezzék, mert gyakorlatilag nem tesznek hozzá semmi újat a vizsgaanyaghoz.

Traian Băsescu  kedden visszaküldte a parlamentbe a szakmai érettségi bevezetéséről szóló törvényt. Lépését azzal indokolja, hogy az új típusú vizsgák bevezetése a tanévkezdés után veszélyezteti az oktatás minőségét és a jövő évi érettségi zavartalan lebonyolítását.

Kimaradt?