Hivatalos: mégis régi tankönyvből tanulnak a kisiskolások

Meghosszabbította a tavalyi tankönyvek érvényességét az oktatási miniszter az elsősök és másodikosok számára – tájékoztatott a Mediafax. A döntés értelmében a megyei tanfelügyelőségeknek kötelességük feltölteni a létező készleteket annak érdekében, hogy valamennyi kisiskolásnak jusson tankönyv.

A döntést annak eredményeképp hozta Remus Pricopie tárcavezető, hogy Victor Ponta miniszterelnök az e heti kormányülésen kilátásba helyezte a menesztését abban az esetben, ha jövő hét elejéig nem oldja meg a tankönyvkérdést, hiszen a tanév elkezdődött, a kisiskolásoknak egy hét után sincsenek érvényes tankönyveik. A tanügyminiszter ezért úgy döntött, addig, amíg újra elbírálják a tankönyvek elkészítésére letett kiadói ajánlatokat, meghosszabbítja a korábbi tantervnek megfelelő régi típusú tankönyvek érvényességét.

Mint ismeretes, az első és második osztályosok esetében a tanterv már két éve megváltozott, tavaly ősszel kellett volna az új tankönyveknek, digitális változatukkal együtt életbe lépniük. A tankönyvek elkészítését szolgáló közbeszerzési pályázat kiírása sorozatosan késlekedett, augusztusban pedig a minisztérium döntése után érkezett óvások és azok elbírálása késleltette a folyamatot. Jelen pillanatban a szaktárcának újra kell értékelnie a pályázatokat, hogy majd az eredményhirdetés alapján elkezdődjék a tankönyvek nyomtatása, vagy egy újabb kiírás lebonyolítása.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?