Palliatív központot nyitott a Caritas Székelyudvarhelyen

Palliatív betegápoló központot nyitott a Caritas Székelyudvarhelyen – számolt be a Marosvásárhelyi Rádió. A Gyulafehérvári Caritas már régóta tervbe vette egy olyan intézmény létrehozását, amely lehetőséget biztosít a gyógyíthatatlan, agyvérzést szenvedett, krónikus betegek minőségi kezelésére, gondozására.

Székelyudvarhelyen a Kolping szervezet által 2008-ban a Papkertben felépített épületet kapták meg erre a célra, melyet európai uniós támogatással sikerült átalakítani.

Az épület ezáltal alkalmassá vált arra, hogy a betegségük utolsó stádiumában lévő személyek olyan támogatásban részesüljenek, amely az egyéni kompetenciák megtámogatásával az önálló élet teljes, vagy részleges megtartását, visszanyerését tűzi ki célul.

A Szent Lukács otthont kedden adták át ünnepélyes keretek között, kialakításában partner volt a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal. A pályázat összértéke 2 és fél millió lej. Az új szociális központban 26 személy gondozását 14 alkalmazott fogja biztosítani, az első betegeket az év végén tudják fogadni.

Kimaradt?