Készülnek a bukaresti motorosok Kézdiszentlélekre

Mostanáig 192-en jelezték vissza a bukaresti Chopper Academy MC Romania motorosklub által meghirdetett Facebook-eseményen, hogy jelen lesznek a szeptember 20-i, szombati találkozón Kézdiszentléleken. A gyülekezés során az augusztus elején meglincselt Sebestyén Attilára emlékeznek majd, ahogy azt a hétvégi megmozduláson is tették.

Szombaton a fővárosi Gyulafehérvár (Alba Iulia) téren több száz motoros vonult fel, azt kérve az igazságszolgáltatástól, derítsen fényt a Kézdiszentléleken történtekre. A motorosok fehér karszalagot viseltek, védősisakjukat a járművek elé helyezve néma csendben emlékeztek meg a történtekről. A megmozdulás az előre leszögezett céloknak megfelelően csendben, kulturáltan zajlott.

Az esemény szervezői szeptember 20-án Kézdiszentlélekre is meghirdettek egy találkozót, amelyen egyrészt sajnálatukat fejezik majd ki a kioltott életért, másrészt kiállnak az élet védelme és az igazságszolgáltatás érvényesítése mellett. Megkérik a résztvevőket: civilizáltan viselkedjenek, a rasszista megjegyzésektől és az erőszaktól tartsák távol magukat – nem cirkuszt csinálni mennek, és megbüntetni bárkit is.

Hozzáteszik ugyanakkor: "A bűnösök származásától függetlenül nem szabad hasonló eseteknek megtörténniük, a lehető legszigorúbb büntetésekre van szükség. Csak így nézhetünk az áldozat családjának szemébe, és tarthatunk fenn egy tiszteletre méltó álláspontot".

A maszol.ro-nak a Free Frog's Riders baráti társaság elnöke, Kiss Levente (Béka) elmondta, a székelyföldi motoros társadalom részt vesz a bukarestiek által szervezett találkozón. Mint fogalmazott, a motorosoknál nem számít, hogy milyen származásúak, milyen a vallásuk, csak hogy motorosok, ezért is érthető, hogy a fővárosi klub egy nem ismert társa emlékére szervez találkozót.

A Facebookon az is olvasható, az eseményt támogatja a bákói Moldavia Bikers, többek között brassói, szatmári résztvevőkre is lehet számítani, az oszág számos városából érkezhetnek két keréken a székelyföldi faluba. A Gój Motoros Egyesület szeptember másodikán azt írta, terveik szerint részt vesznek a megmozduláson, egy kilencedikei hozzászólásban azonban egy túrára hivatkozva írják, nem lesznek jelen Kézdiszentléleken.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?