Újabb fordulat késleltetheti az idei tankönyvkiadást

Az Óvásokat Elbíráló Országos Tanács a tankönyvkiadók öszesen 11 fellebbezéséből hármat elfogadott, hatnak részben adott he, kettőt pedig elutasított – derült ki csütörtökön. A kiadók az új elemista tankönyvekre kiírt licit eredményeit támadták korábban meg.

Bogdán Lehel Lóránd, a szervezet elnöke rámutatott, az oktatási Minisztériumnak kötelessége újraértékelni azoknak a kiadóknak az ajánlatait, amelyek tankönyveinek elbírálásakor rendellenességekre derült fény.

A minisztériumi újraértékelés során akár meg is változhat a nyertes kiadók listája. Az oktatási tárcának legtöbb tíz napon belül válaszolnia kell az Óvásokat Elbíráló Országos Tanács kérésére.

Bogdán szerint nem nagy a valószínűsége annak, hogy újabb óvásokkal hosszabbodjon a tankönyvkiadásra kiírt közbeszerzési eljárás és ezzel együtt a tankönyvkiadási folyamat, mivel a fellebbezések óriási költséggel járnak a kiadók számára - mutatott rá az elbíráló tanács vezetője.

Mint megírtuk, a Tankönyvkiadók Egyesülete szerint a háttérben meghúzódó gazdasági érdekek késleltetik az idei tankönyvkiadást. A magyar tankönyvek közül egyetlen egyet hagytak jóvá, az ábécéskönyvet, melynek digitális verziója is elkészül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?