Általánosítaná a minisztérium az iskolai szabályzatot

Általános iskolai szabályzatot bocsátott közvitára az Oktatási Minisztérium, amelyet valamennyi iskolában érvényesítenének. Ennek értelmében ezentúl a tanulókkal, illetve hivatalos gyámjukkal kötött szerződésbe lesz foglalva a tilalmak és előírások - írja a Rador hírügynökség.

A szabályzatba foglaltak szerint a tanulók nem használhatnak mobil telefont a tanórák idején, nem dohányozhatnak az iskola területén vagy azon kívül, hasonlóképp nem fogyaszthatnak és nem értékesíthetnek kábítószert, alkoholt, valamint dizájnerdrogokat az iskola területén és azon kívül sem, és nem vehetnek részt szerencsejátékokban.

A szabályzat leszögezi: rendes öltözékben kell iskolába járniuk a diákoknak, de iskolán kívül is, és illedelmesen kell viselkedniük. Ugyanakkor tiltva van, hogy tiltakozó akciókat szervezzenek vagy részt vegyenek mások által szervezett tiltakozáson a tanórák idején, és nem barikádozhatják el a tanintézetekbe való bejáratokat. Ha a tanítás idején kívánják elhagyni az iskolát, legalább egy pedagógus jóváhagyásával kell rendelkezniük, ellenőrzőjüket pedig állandó jelleggel maguknál kell hordaniuk.

Ezzel párhuzamosan a szaktárca az iskolai fegyelmi bizottságok létesítését is törvénybe foglalná.

Kapcsolódók

Kimaradt?