Illegális romatelepeket számoltak fel Craiován

Mintegy 100 személyt lakoltattak ki Craiova két romatáborából hétfőn reggel a csendőrök és rendőrök. A felszámolt telepeken lakó családok gyerekeit a gyermekvédelmi hatóságoknak adják át. Az akciót Cariova önkormányzata szervezte meg, több tucat rendvédelmi személy és a gyermekvédelmi hatóságok segítségével. Az illetékesek hétfőn reggel 7-kor mentek ki az első táborhelyre (a Craioviţa Nouă negyedbe), ahol egy hipermarket mögött mintegy 60 személy tartózkodott, pokrócokból és deszkákból összetákolt sátrakban. Az ideiglenes lakhelyek mellé a romák több ezer üveget, ócskavasat, sörös bádogokat és sok más szemetet halmoztak fel. Az itt lakó romák a környékbeli településekről származnak, akik évközben Craiován próbálnak pénzhez jutni.romatabor2

A telep lakóit a többszöri lopások és a kanálisfedők eltulajdonítása miatt ismerték a craiovaiak. „A romák nem ellenkeztek, amikor autókra tették fel őket, hogy visszaküldjék a saját faluikba. A gyerekek közül néhányat szociális munkások vettek át, a kicsiket menhelyeken fogják elhelyezni" – közölte Gheorghe Nedelescu városgazda. A felszabadított területekről a város köztisztasági alkalmazottai fognak gondoskodni, buldózerekkel hordják majd el a felgyűjtött kacatokat.

Az első tábor felszámolása után a hatóságok a város ugyanazon negyedében egy régi épületből kezdték el az illegálisan beköltözött romacsaládok kitelepítését. Információk szerint az ingatlanban már 5 éve romák laknak, akik több tonna szemetet halmoztak fel a környéken.

Kimaradt?