Befejeződött Sugásfürdő korszerűsítése

Befejeződött a Sepsiszentgyörgy melletti Sugásfürdő korszerűsítése. A szabadidős létesítmények mostantól télen és nyáron, egész napos, aktív kikapcsolódást kínálnak az egész család számára. Az elmúlt két esztendőben Európai Uniós pályázatból összesen 6,6 millió lejt költöttek két épület és hét szabadidős objektum megépítésére, számolt be hétfőn, a Sugásfürdőn tartott sajtótájékoztatón Sztakics Éva.

Sepsiszentgyörgy alpolgármestere rámutatott: az önkormányzatnak 3,7 millió lejes önrészt kellett hozzátenni a pályázati pénzhez, mivel jövedelem-generáló befektetések valósultak meg, ugyanakkor vállalták, hogy néhány éven belül nyereségessé teszik Sugásfürdőt.

Az elmúlt két évben megépültek a kültéri medencék, a mofetta, teniszpálya, kalandpark, mászófal, kerékpáros extrémsport pálya illetve a napokban átadták a 18 lyukas minigolf pályát is a volt állatkert helyén. Emellett átvették a szabadidős központot, ahol erőgépeket, csocsó, asztalitenisz és billiárdasztalok várják az érdeklődőket, illetve a kezelőközpontot, ahol többféle gyógyfürdő, masszázs és szauna várja a vendégeket. Sztakics Éva szerint ide két egészségügyi asszisztenst szeretnének alkalmazni, várják a jelentkezőket.

Tischler Ferenc alpolgármester hozzátette: néhány héten belül beindul az önkormányzat alárendeltségébe tartozó Sepsi Sport kft. amely működteti a megyeszékhely összes szabadidős és sportlétesítményét, így a sugásfürdői létesítmények mellett a strandot, a fedett uszodát és a Vadász utcai sportcsarnokot.

Tischler Ferenc szerint a cég feladata lesz megszabni az árakat, de feladatul kapták, hogy bónuszrendszert dolgozzanak ki. Sajnos a hazai törvénykezés szerint diszkriminatív, ha helybéliek számára kedvezményes árakat kínálnak, ezért várhatóan azok használhatják olcsóbban a szabadidős és sportlétesítményeket, akik minél többször látogatják azokat.

A Sepsi Sport kft. a következő időszakban nagyszabású népszerűsítő kampányt indít, hogy a háromszékiek körében ismerté tegye az újonnan átadott és már régóta működő létesítményeket is, így szórólapokon, autóbuszokon, és sajtóban is reklámkampány zajlik majd, de készítenek egy honlapot is, amelyen közzéteszik minden létesítmény programját és árait, mondta Tischler Ferenc.   

Kimaradt?