Ezentúl építészetet tanulnak az elemisták, jazzt a középiskolások

Műépítészeti remekekről és épített környezetről is fognak tanulni az új tanévben a III. és IV. osztályos tanulók, a zeneművészeti középoskolák diákjai pedig jazztörténetet – jelentette be az oktatási minisztérium. Remus Pricopie tárcavezető miniszteri rendelettel hagyta jóvá az új tanév szerkezetét és a tantervet.

Ennek keretében lesz a Műépítészet és épített környezetünk elnevezésű tantárgy, amely heti egy órában ismerteti az építészet alapjait, műremekeit illetve az épített környezetet a kisdiákokkal. A tantervben szabadidős foglalkozások is szerepelnek, az elméleti ismeretek gyakorlati megtapasztalására.

A középiskolai tantervek között, a zeneművészeti líceumok esetében két új tantárgy szerepel: a Jazz- és könnyűzene, ének illetve a Jazz története. A jazz- és könnyűzenei vokál tantárgyat IX-XII. osztályosok tanulják majd, míg a jazz történetét XI. és XII. osztályosok.

A tárca, pénteki közleményében nem tért ki arra, hogy milyen tananyag és tankönyvek állnak majd az új tantárgyak alapjánál.

Kimaradt?