Kopjafát emelnek a kézdiszentléleki tragédia emlékére

A Gój Motoros Egyesület anyagi támogatásával kopjafát emelnek a Kézdiszentléleken augusztus 10-én elhunyt motoros, Sebestyén Attila emlékére – jelentették be a magyarországi egyesület elnöke, Mészáros Imre és a háromszéki község alpolgármestere, Baróthi Balázs szerda délutáni sajtótájékoztatóján.

Elhangzott, hogy hamarosan térfigyelő kamerákat helyeznek el a falu bejáratainál, a polgármesteri hivatal pedig részvétlevelet fogalmaz meg a történtek miatt. Az alpolgármester ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat rendezi a kézdiszentléleki cigánysor közlekedési problémáját. Az eseményen jelen volt az a székelyföldi motoros, aki az elhunyt társa segítségére sietett és súlyosan bántalmazták a feldühödött romák.

A község elöljárójával folytatott tárgyalást követően a gój motorosok tucatnyi székelyföldi motorossal együtt a tragédia helyszínére vonultak, gyertyát gyújtottak, majd Mészáros Imre beszédet mondott, amelyben lényegében az alpolgármesterrel való tárgyalásokon elhangzottakat ismertette.

A magyarországi motorosokat autóbusznyi csendőr várta, pedig csak ketten érkeztek a községbe megemlékezni elhunyt társukra: Mészáros Imre és a Székely Kapitánynak becézett társa.  Szerdán alapos motozás után, adományokkal megrakodva lépték át a román-magyar határt, majd Székelyföldig rendőrök követték őket.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?