Marosszentgyörgy: fákat ültetnek a megcsonkított Cinege-tetőn

Több tucat facsemetét készül elültetni szombaton, október 6-án a korábban megcsonkított Cinege-tetőn a Marosszentgyörgyi Ifjúsági Egyesület (MIEGY) közösen a Marosszentgyörgyi polgármesteri hivatallal.

Miután szeptember végén több lakos a helyi hatóságokkal közösen tüntettek a Cinege tető körüli fakivágás ellen, a Maros Megyei Erdészet felfüggesztette a műveletet. „A kitermelést még ha le is állítják, kései az intézkedés, mert az erdőt már szinte teljesen, 98 százalékban kivágták" – fogalmazott az eset kapcsán Valeriu Herlea, a Maros megyei Erdészet vezetője.105miegy

Az augusztusban megalakult Marosszentgyörgyi Ifjúsági Egyesület fiataljai és a helyi önkormányzat vezetői, Sófalvi Sándor Szabolcs polgármester, és Birtalan István alpolgármester a Cinege-tető újrafásítását kezdeményezték. Az akciót szombaton reggel 11 órakor kezdik. Azok a marosszentgyörgyi lakosok, aki szívesen elültetnének egy facsemetét a községéért, csatlakozhatnak a csapathoz a Tófalvi utcában, a Cinege-tető aljában. Ugyanakkor szívesen látnak minden olyan érdeklődőt, aki tiszteli a természetet és felháborítónak tartja a környezet pusztítását.

A polgármesteri hivatal biztosítja az ültetéshez szükséges eszközöket.

Kimaradt?